Pécs 💜


Egy kis idő elteltével újra egy utazós bejegyzéssel jelentkezem, ugyanis végre eljutottam Pécsre! (yaaaay) Már régóta terveztük anyuékkal, hogy egyszer csak elindulunk, de fogalmunk se volt, hogy mikor. Végül vasárnap nekiindultunk és több mint három órás út alatt oda is értünk. Nem volt konkrét elképzelés vagy terv, hogy mit nézzünk meg vagy hogy hova is menjünk. Egyébként fogalmunk sem volt arról néha merre vagyunk. :D Tehát csak bolyongtunk a városban, kocsikáztunk és kerestük az érdekesnek tűnő dolgokat.

 Majd megpillantottunk négy gyönyörű tornyot és gondoltuk megnézzük közelebbről is. Egy jó bő félóra séta után végre megtaláltuk az épületet és annak bejáratát. (Később kiderült, hogy ez a Pécsi Székesegyház.)

Bementünk és egy csodálatos, nagy belső tér fogadott minket. Nem úgy nézett ki, mint egy régi, meggyötört templom. Ezután persze nekünk muszáj volt felmenni a toronyba szétnézni. (Amúgy mi a szegedi Dóm tornyát is megmásztuk, úgyhogy nem új ez már nekünk. :D) Felérve, pedig megérte a fáradságot, mert a kilátás teljes mértékben kárpótolt minket.  Mindent belehetett látni, egészen el a város végéig. Azért tudniillik, hogy egy picit tériszonyos vagyok, úgyhogy lefelé nehezebb volt menni.


Mindezek után sétáltunk egy picit, majd egy téren lyukadtunk ki, ami elég nagy valószínűséggel a fő tér volt. Ott volt egy nagyon szuper szökőkút, amibe nekem feltétlenül bele kellett tapicskolnom. A borzasztó hőségben nagyon jól is esett.Majd tovább sétálva éttermek, kávézók és fagyizók voltak. Megéheztünk ezért beültünk egy apró, de nagyon hangulatos étterembe, ahol valami isteni cézár salátát ettem, de komolyan. *-* Még elakartunk menni Orfűre, de aztán mégse, mert akkor már elég későn értünk volna haza. De sebaj, majd máskor! Nagyon tetszett Pécs, gyönyörű egy város, csak a bejárásához nem egy nap kell.


Ti jártatok már Pécsett? Hogy tetszett? :)

Megjegyzések

 1. Szia! Nagyon tetszik, hogy így vélekedsz a szülővárosomról! Igen, Pécs gyönyörű hely, születésemtől fogva a szerelmese vagyok. :) (Csak úgy mellékesen megjegyzem, az a nagyon kúl szökőkút pedig a Széchenyi téren volt.) Remélem máskor is idetévedsz! :)
  Xx

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos, szuper lehet ott lakni. :) Köszönöm, most már ezt is tudom, és tervezünk még párszor elmenni! Örülök, hogy tetszett! ♥

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések