Hogyan készülj el hamarabb reggelente? •BackToSchool•


Sajnos nem sokára vissza kell térnünk a suliba, újra nap mint nap hosszú órákat ülni a padokban és így nem csoda, ha hétköznap eléggé fáradtak vagyunk. Ne talán visszaalszol és késésben vagy vagy túl sokáig tartott a hajvasalás. Eléggé szerencsétlen dolog elkésni a suliból, főleg ha még a buszt is el kell érned.
Íme néhány tipp, hogyan spórolj meg pár percet kora reggel! :)

Tanuló kártyák 
Netán holnap felelés lesz vagy a legnehezebb tantárgyból TZ? Előző este leírod az anyagból a legfontosabb dolgokat és reggel a buszon vagy az óra előtt pár perccel előkapod és gyorsan átismételheted. 

Tervezz előre
Szintén előző este tanácsos leírni a holnapi feladataidat (pl. beadandó holnapra vagy felelés egy versből). Így reggel nem kell fejvesztve rohangálni, mert azt sem tudod milyen nap van ma, de gyorsan odapillantasz a cetlire és már eszedbe is jut, hogy mit kell ma még megtenned.:)

Pakolj be este
Remélem mindenkinek egyértelmű miért előző este kell bepakolni a tankönyveket, de azért még vannak emberek, akik ezt másnap reggelre hagyják. Kora reggel, kómás fejjel, a nagy sietségben ki a fene akar könyveket pakolászni? Ráadásul így könnyebben otthon hagyhatsz valamit, aminek te és a tanárod se fog örülni.

Pót ébresztő
Hajlamos vagy arra hogy inkább a szundi gombot nyomod meg és inkább a fejedre húzod a takarót? Akkor ez egy remek ötlet! Állíts be még egy jelzést kettő vagy öt perccel az eredeti után és így ha vissza is aludnál lesz, ami felkelt.  

Készítsd ki a ruhád
Ősrégi tipp és talán a legszuperebb mind közül. Előző este pakold ki a ruháidat, amit holnap felszeretnél venni. Így este több percet is nyugodtan eltölthetsz azzal, hogy kiválasztod a másnapi outfitet, minthogy reggel bajlódnál ezzel. Persze, előtte nem árt csekkolni az időjárást! :)

+1 Mindenképp reggelizz!
Nem kell hangsúlyoznom (remélem) eléggé, hogy milyen fontos a reggeli! Mindegy, hogy mennyi az idő, a nagy sietségben kapj fel egy gyümölcsöt és rágcsáld el útközben vagy ragadj magadhoz egy kiflit. De semmiképpen ne menj üres hassal!:)

Ti mikor kezditek a sulit? Várjátok már? :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések