Kedvenc romantikus könyveimA nyár közepén járunk, ahol már lecseng az a jó kis nyári feeling és beköszönt a nagybetűs UNALOM. (legalább is nálam) Bár a nyarat erre találták ki, egy kis lustálkodás a diákoknak is jár, na de mit csináljunk, ha már az összes létező sorozatot kivégeztük és már tényleg nem tudunk semmit se kezdeni magunkkal? Mutatok neked pár olyan könyvet, amiből csak úgy árad a szerelem.:)


John Green - Csillagainkban a hiba
Ki az aki még sosem hallott eme nagysikerű könyvről vagy filmről? Feledhetetlen sztori egy tehetséges író tollából. A könyv a szó szoros értelmében a romantika, küzdelem és a kitartás megtestesítője. A két főszereplőnk Hazel és Gus egy támaszcsoportban ismerkednek meg akarva akaratlanul. Rengeteg dologban különböznek, de egy dolog közös bennünk: mindketten a rák egyik súlyos fajtájával küzdenek. Hamar rájönnek, hogy az egymás iránt érzett szerelmük egy külön útra sodorja őket.


Rainbow Rowell - Eleanor és Park
Nem az a tipikus csöpögős, rózsaszínfelhős könyv, hanem az a fajta, ami a kőkemény igazságot mutatja be az olvasónak a szerelemről. A két főszereplő, problémás tinédzserek rengeteg mindenben különböznek egymástól, de épp ezek a dolgok hozzák őket össze és emiatt is szükségük van egymásra. Az első szerelem érzését egyik könyv (író) sem fejezte ki még ilyen hitelesen és érzékletesen. Nem csinálnak különösebb dolgokat, nem mentik meg a világot, hanem csak zenét hallgatnak, padokon ülnek, de épp ettől olyan különleges és édes ez a könyv.


Gayle Forman - Ha maradnék
Miának tökéletes élete van, jófej szülőkkel, egy édes kisöccsel és persze egy istenkirály pasival, aki ráadásul egy rockbanda frontembere. Zenei karrierje sebesen ível felfelé. Majd egy napon, amikor az első hó leesik fenekestől felfordul az élete, elveszti a számára a legfontosabbakat és választania kell. Élet vagy halál?
Észveszejtő könyv (és film) az élet igazságtalanságáról és arról, hogy milyen nehéz dönteni két ismeretlen dolog közül.


Isaac Marion - Eleven testek
Igen, zombis könyv! Lehet furcsán hangzik, hogy egy zombi igenis tud szerelmes lenni, de igen végre egy könyv, ami megváltoztatta a élőhalottakról alkotott képemet! R éli a zombiknak kitalált hétköznapi életet, míg egyszer be nem toppan abba, Julie, az ízig-vérig élő, intelligens lány és felforgatja azt. Ellentmondva a törvényeknek és az érzéseinek megmenti Juliet és szokatlan, de édes kapcsolat kezd alakulóban lenni köztük. A lány hatására R nem akar többé halott lenni, igenis élni akar. Ezzel valami új kezdődik el ebben a rideg, kihalt világban.

Ti olvastátok már valamelyik könyvet?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések