Kedvenc filmes dalaim


Nagyon, nagyon régen volt már bármilyen filmekkel kapcsolatos posztom, ezért rászántam magam, hogy ilyet írjak. (Bár ez a filmes és a zenés kategóriába is besorolható, na mindegy.)  Rengeteg énekes vagy zeneszám vált már úgy híressé, hogy azt egy filmben hallhattuk. Vannak olyan ikonikus dalok, amiket ha meghallunk azonnal beugrik egy jelenet az adott filmből. Most ezekből a számomra legkedvesebbeket gyűjtöttem össze.

Celine Dion - My heart will go on (Titanic)

Gyönyörű dal még szebben előadva. A mai napig, ha meghallom ezt a dalt sírhatnékom van, mert eszembe jut a film, a tragédia és Jack és Rose szerelme. Persze a színészek játéka is eszméletlen volt, Dicaprio pedig ahhw. :)

Ellie Goulding - Beating heart (Beavatott)
Ellie egy elismert és szerintem is tehetsége énekesnő. A dal gyönyörű és pontosan leírta azt, amit a film végén éreztem. A film nagyon tetszett, a többi két része is volt már a mozikban, de nem tudtam megnézni.

Bill Medley, Jennifer Warnes - The time of my life (Dirty dancing)
A filmről nem fogok sokat csacsogni, mivel elég régen láttam már.:( A dal olyan népszerűvé vált, hogy rengeteg feldolgozása található az interneten és tuti, hogy mindenki lelkében megmaradt.

Adele - Skyfall (Skyfall)
A közel három éve megjelent zeneszám bombaszerűen robbant be a toplistákra és hódította meg a dobogós helyeket. A véleményem szerint valaha volt legjobb dal a James Bond filmekből. Az énekesnő csodálatos hangjával akkor is hódított.

Fall Out Boy - Immortals (Hős6os)
A Fall Out Boy-t egyébként is nagyon szeretem, így különösen megörültem, amikor hallottam, hogy benne lesz az egyik daluk. Bár a filmet még nem láttam, de tervben van. Amúgy meg aranyosnak néz ki.

Olivia Newton-John, John Travolta - You're the one that I want (Grease)
Egyik nagy kedvencem a film és a dal is egyaránt. A ruhák, a színészek valami elképesztőek és a történet is élvezhető. Még alsós lehettem amikor erre táncoltunk valami előadáskor, de már nem emlékszem.

Charli XCX - Boom clap (Csillagainkban a hiba)
Csillagainkban a hiba, waaaa! Imádom azt a filmet (és könyvet is), a szereplők valami csodásan játszották a szerepüket, Hazel és Augustus románca nagyon édes, de egyben szomorú volt. Azért arra kiváncsi lennék mi lett Hazel-lel ezután.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések