Tavaszi alapdarabok


Már nem is olyan régen, hála az égnek, elkezdődött a tavasz. Sok teendő van ilyenkor, nagy takarítás, kertészkedés és persze a gardróbunk frissítése. Ennek szántam ezt a posztot és bemutatok pár olyan dolgot, amik tavasszal használatosak. A képeket Polyvore-on készítettem el. Ezért nem tudom a darabok márkáját.

Pólók, blúzok

Elmúlt a tél, egyre melegebb lesz az idő és bizony mindenkinek eljön az a nap, amikor ilyeneket kell vásárolni. Ilyenkor jobban szeretem a kényelmes és főként színes darabokat, mert ki a fene akar csupa feketében ülni a napsütésben?? (Igen, tudom, hogy itt is van fekete darab, de nézzétek el, nagyon megtetszett :D) A haspólók valahogy nem szerettek meg engem ez idő alatt, de van olyan, akin kifejezetten jól áll. Viszont majd nyáron megpróbálom beiktatni a ruhatáramba.:)

Szoknyák
Kétféle ember létezik: aki szereti a szoknyákat, és aki nem. Ha nadrágos típus vagy akkor is  biztos vagyok benne, hogy a szekrényed mélyén (akár a legeslegmélyén), de ott lapul ártatlanul egy szoknya. Nekem különösen bejönnek az ilyen harang alakú szoknyák, de a ceruza szoknyában is megvagyok. Még egy dolog, amit nyárra muszáj beszereznem az a maxi szoknya. Már régóta szeretnék egyet, de sose találtam még olyan darabot, ami teljesen magával ragadott volna.

Nadrágok
Ha éppen melegebbre fordul az idő, mert az április eléggé meg szokott szívatni mindenkit, akkor érdemes vékonyabb nacikra váltani. Csak úgy, mint a blúzoknál, itt is szeretem a színes darabokat, de a sima farmer színűt sem ellenzem. Én személy szerint a szűkebb farmerek pártolója voltam, de mostanában már a bővebb fazonokat is megkedveltem. Egyre jobban vissza próbál térni a divatba a trapézfarmer, van aki szereti, de én sose kedveltem őket.

Dzsekik, kabátkák, poncsók
Talán tavasz elején volt fontosabb ilyeneket felkapni, hisz hűvös volt, fújt a szél meg minden. Bár néha még most kora reggel is eléggé hideg van. Azt hiszem ezt a témát nem kell annyira kiveséznem, mert eléggé egyértelmű.:) A poncsók most eléggé felkapottak lettek, bár némelyik úgy néz ki, mintha egy takarót dobtak volna rád vagy egy szőnyeget. A blézerek pedig nem csak tavaszi darabok van amikor nyáron is felkapok egyet.:) A bőrdzseki pedig már évtizedek óta hódít és ez is egy szintén bármilyen évszakban viselhető ruhadarab.

Cipők
Tavasszal a cipők terén is vékonyabb fazonra váltunk, mert ugye senki sem akar megsülni. A balerina cipők szinte minden évben előkerülnek, már egy jó ideje. Már régebben is akadt egy pár darab a boltokban, de most vált igazán híressé, a slippers nevezetű cipellő, aminek annyi a lényege, hogy nincs benne fűző. (egy posztot is írtam ezekről, ITT megtalálod) A futócipők is eléggé egyértelműek, hisz jó idő van és talán az egyik legjobb sport a futás. A szandálok pedig a nyár közeledtével kerülnek elő.

Kiegészítők

Napsütés ellen a napszemüveg egy eléggé kötelező darab, ezt remélem nem is kell hangsúlyozni. Hiszen a szemünket is ugyanúgy kell védenünk, mint más testrészünket. A kalap vagy sapka is e célból fontos. Az ékszerek között a virágos dolgok passzolnak igazán az évszakhoz.

Melyik a kedvenc tavaszi évszakotok? 
Számotokra mik számítanak alapdaraboknak? 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések