15 legszebb hely a világon


Rengeteg gyönyörű hely van a világon, amitől szabályosan eláll a lélegzetünk is. Sajnos nem mindegyikhez tudunk eljutni. Viszont éppen Franciaország városait ismételtük át, amikor szó szerint belém csapott, hogy nekem muszáj egy ilyen  posztot összehoznom. Tehát tizenöt legszebb helyet szedtem össze nektek, amik magával ragadtak. Remélem, hogy nektek is annyira tetszeni fognak, mint nekem.:)

Amszterdam, Hollandia
Gyönyörű város tele olyan történelmi látnivalóval, mint például Anne Frank háza és még számtalan múzeum. A csatornák, igaz nem a látogatok miatt nagy jelentőségűek, de elképesztő látványt nyújtanak a városban. Hajókázni, talán itt lenne a legromantikusabb. A Csillagainkban a hiba egy része is itt játszódik, és már akkor is elbűvölt. Többek között elképesztő látványt nyújtanak azok a gyönyörű házak és az ott rendkívül híres tulipánok hada is.

Bangkok, Thaiföld
 Elbűvölő tengerpartja, nagyvárosi zsongása és történelmi látnivalói rengeteg turistát vonzanak. Az biztos, hogy itt keresni kellene a helyet hogyha ki akarnánk kapcsolódni. De az aki szereti a pörgést, a bulikat és a város zúgását, annak ez is biztos tetszeni fog. Mellesleg az utolsó képen látható építmény úgy néz ki, mint egy mini Eiffel torony, nem? :D

Bled, Szlovénia
A hegyek szépsége visszatükröződik a vízben, a naplemente, a friss levegő olyan érzést ad, hogy egész életedben ott maradtál volna. A vár és a szigeten nyugvó templom szinte vonzza a kikapcsolódni vágyókat az egész világról. A város szépsége meggyőzi a látogatókat, hogy többször is visszatérjenek. Nem bánnám, hogyha eltudnék tölteni itt egy hetet. 

Bora Bora, Francia Polinézia
Gyakran láttam már ilyen apró, a tengerre néző kunyhókat és mindig is ez a gyönyörű sziget jutott eszembe. Az biztos, hogy a türkiz kék víz, a vulkán, a homokos part csodás hangulatot áraszt. Kedvelt nyaraló hely a turisták köreiben, de tény és való, hogy nem egy filléres kiruccanás. Na majd erre fogom elkölteni a maradék pénzem.:D

Colmar, Franciaország
Ez az elzászi városka tudja talán, hogyan kell rendesen hagyományokat őrizni. Az apró folyó, a hidak, a virágokkal díszített utcák és az aranyos házak igazán azt éreztetik, hogy egy tündérmesébe csöppentünk, nem de? :) Az advent sem unalmas itt, hiszen az ünnepek közeledtével kigyúlnak a fények, felkerül a díszítés, mindent belep a hó és az utcákat ínycsiklandozó illatok járják be. 

Hallstatt, Ausztria
Hallstatt-ot Ausztria legszebb és legromantikusabb kisvárosaként tartják számon, főtere pedig páratlan. A tó, a mesebeli házak, az óriási múlttal rendelkező sóbányák, a keskeny utcák pedig elképesztő látványt nyújtanak. A főtér valami eszméletlenül szép, tehát ide is érdemes elmenni. Annyi szerencsénk van, hogy közel van.:)

Kyoto, Japán
Japán -sőt, Ázsia- mindegyik része gyönyörű, de talán Kyoto állt a legközelebb a szívemhez. A kultúra, az ételek, a növényvilág és még számtalan dolog is megérdemli, hogy egyszer megnézzük.(Bár a pénztárcám már nem annyira rajong az ötletért.) A bambusz erdő is szuper látványosság, hisz nem mindennap botlunk bele egy csomó bambuszba.:)

Manarola, Olaszország
Gyönyörű színű házak, sziklás part, látni, hogy itt csak öröm lehet élni. Itt található egy gyalogosút a Via dell'Amore (A szerelem útja), Manarola-t és Riomaggiore-t köti össze és a világ legszebb sétányaként tartják számon. Az ünnepi időszakban is érdemes ellátogatni, hisz a domboldalon egy hatalmas betlehem épül fel újrahasznosított anyagból.

Monte Carlo, Franciaország
Reneszánsz várnegyed, hangulatos éttermek, kivilágított szökőkutak, drága autók hada és persze minden hölgy nyakában gyémánt nyakék. Itt aztán zajlik az élet és a fényűzés. A Francia Riviéra egyik leghíresebb és legszebb városa. Többen becézik "ékszer doboznak". 

Parga, Görögország
Tavaly nyár óta számomra az első kedvenc helyem, tulajdonképpen mióta sikerült egy hetet eltölteni ebben a mesés halászfaluban. Gyönyörű kikötő, aranyos és színes házikók, hívogató türkizkék víz, kavicsos tengerpart, mi kell még ide? Elképesztő kilátás mellett a görögök mentalitása is magával ragadó volt. A meredek utcák, a tenger zúgása, az szórakozni vágyó emberek zsibongása olyan hangulatot áraszt, hogy haza se akarsz majd menni.:)

Positano, Olaszország
Az Amalfi-parton található városka megint egy gyöngyszeme Olaszországnak, ami már messze földről vonzza a látogatókat. Színes házak, keskeny szurdokban elterülő város és a gyönyörű tenger olyan álombeli helyszín, hogy legszívesebben ott élnéd le a hátralévő életed. Mellesleg a kikötő is elképesztő látványt nyújt.

Párizs, Franciaország
Párizs, a szerelem és a romantika városa. Nem véletlenül nagyon népszerű a turisták köreiben is. Rengeteg történelmi épülettel, kávézóval és múzeummal mutatja be nekünk milyen is egy igazi francia nagyváros. Sétálni a Szajna partján, baguette-et enni az Eiffel torony alatt, megnézni a Notre-Dame-ot és gyönyörködni az este fényeiben.  Képzeld el mindezeket a szerelmeddel! Csodálatos.:)

Rio de Janeiro, Brazília
Bár annak ellenére, hogy nem Brazília fővárosa, sem a legnépesebb városa mégis a világ egyik legszebb és legkeresettebb úti céljának mondják. Megváltó Krisztus szobráról mindenkinek Rio jut az eszébe, hiszen már-már jelképpé nőtte ki magát. Érdemes megtekinteni a strandot is, de nem ez a fő látnivaló a városban. :) 

Santorini, Görögország
Az ott élők szerint itt csodálható meg Görögország legszebb naplementéje. Ilyen csodálatos szigeten igazán nem is csodálkozok. Ezek a gyönyörű fehér házak kék kupolával, amiket a meredek sziklafalra építettek egyenesen varázslatosak. Este a fények, ahogyan vissza tükröződnek a tengerből egyenesen elbűvölőek.

Velence, Olaszország
Velencét gyakran hívják "Adria királynőjének" vagy a "fény városának". Annak ellenére, hogy a várost eléggé fenyegeti a süllyedés és a tengerszint emelkedése -amik ellen évek óta harcolnak- még semmit sem veszített töretlen szépségéből. Teljesen mindegy, hogy a csónakázás vagy egy séta a városban mellett döntünk, garantáltan jól fogjuk magunkat érezni.

Nektek melyik a kedvenc városotok?
A fentiek közül melyik a kedvencetek?:)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések