Top 10 legendás zeneszám a 2000-es évek elöttről

Sziasztok! ♥
Összeszedtem nektek 10 olyan zenét, klipet amik valóságos legendákká nőtték ki magukat az évek során. A számok között szerepelnek olyan előadók is, akik a 90-es években robbantak be, de vannak olyanok is akik régebben munkálkodtak.Bizonyára rengeteg feldolgozását hallhattad már ennek a csodás dalnak. A dal a Blue Hawaii című albumon található. 1961-ben jelent meg. Az ugyanerre a névre keresztelt filmben szerepel betétdalként.


A világhírű amerikai film, a Grease egyik betétdala. Az egyik legszebb szerelmes történet. Nekem ez az egyik kedvencem.:) A film 1978-ban jelent meg és teljes szívemből ajánlom.:)

Az amerikai rock együttes egyik legismertebb dala. A Nevermind névre keresztelt albumot 1991-ben dobták piacra. A dal címe egy Teen Spirit nevű dezodor kapcsán merült fel, ugyanis Kurt ilyet használt. Egyik barátjuk felszólalt, miszerint "Úgy bűzlik, mint a Teen Spirit".

Több mint öt évtizeden átívelő pályafutása során ez volt az egyik legismertebb dal. Az 1972-ben megjelent album az egyik leghosszabb cím amit életemben láttam. :D Pontos nevén az albumot The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars-nak nevezték el. Utolsó albuma nem sokkal az énekes halála előtt jelent meg. 69 évesen hunyt el 2016-ban, rákkal küzdött.


A popzene egyik legsikeresebbnek számon tartott zenekara. A pályafutásuk 1960-tól 70-ig tartott mégis talán ők voltak a legnagyobb hatással az akkori zenére. A dal szerzője George Harrison volt. A dal a híres Abbey Road című albumon kapott helyet, ami 1969-ben jelent meg.


Tizenháromszoros Grammy-díjas énekes, zeneszerző. Egy elképesztő tehetséggel bíró ember. A dal 1995-ben került kiadásra.  Az album 4. kislemeze. A szövege rengeteg vitát hagyott maga után, antiszemitizmussal vádolták. Emiatt Michaelnek bocsánatott kellett kérnie.


Ez is egy olyan dal, amit már biztos mindenki hallott már az életében. Az amerikai heavy metal banda 5. albuma, ami szintén a Metallica nevet kapta. Gyakran emlegetik Fekete Albumként a borítója miatt, amin csak egy kígyó és egy halvány Metallica felirat található.


Két legenda egy klippben, hát mi ez ha nem tökéletes? Nagyon tetszik a videó ötlete, két barát aki szórakozik, csak táncolnak az utcán és nem érdekli őket, hogy ki mit gondol róluk. 1985-ben jelent meg. Bowie és Jagger azóta igen jó barátok voltak.


Minden idők egyik legnépszerűbb lányegyüttese. A Wannabe a kislemezük, amivel berobbantak a köztudatba. 1996-ban jelent meg és egyből meghozta nekik a hírnevet.Album a Spice nevet kapta.


Így legutoljára személyes kedvencem. Lennon, a hófehér zongora és felesége, Yoko Ono. Gyönyörű dal egy elképzelt világról, békéről és szeretetről. Ugyanezt a nevet viselő albuma 1971-ben jelent meg.

Remélem tetszett! ♥


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések