Nyelvtanulási tippek Tőlem


Mindegy, hogy csak most kezdtél nyelvet tanulni vagy évek óta gyakorlod. Vagy, hogy "perfektül" beszéled az adott nyelvet, vagy csak a suli miatt. De egy biztos gyakorolni mindig kell és mindig van is rá lehetőség. Ezért összegyűjtöttem pár tippet, ami segíthet Nektek :)


  • Szókártyák
Ha éppen dolgozatra, vizsgára vagy felelésre készülsz, szuper ötlet magadnál tartani ezeket a kártyákat, amit dolgozat előtt gyorsan kikapsz a táskádból (persze, úgy hogy nem repülnek szanaszét :D) és átismétled a szavakat. :)

  • Fordítás
Angoltanárom nem is tudta elégszer felhozni, hogy fordítással is sokat fejlődhetünk. Bár ez eléggé egyértelmű. :) Ha fordítani szeretnénk ajánlok könnyebb recepteket, rövidebb cikkeket vagy történeteket.

  • Hanganyagok
A hallott angol szöveg (vagy esetleg más nyelv, természetesen) javítja a kiejtést és a szókincset.
 Például: interjúk a kedvenc sztárjaiddal; sorozatok magyar felirattal (!!) gondolom érthető, hogy a szinkronosokkal nem sokra megyünk :); ugyanígy a filmekkel; zenék feliratosan (itt viszont lehet magyar a felirat, az is segít),vagy videók beautyguruktól.

  • Cetlizd fel a lakást! :)
A cím lehet furcsán hangzott, viszont ez is nagyon ötletes. Persze, nem arra kell először gondolni, hogy teleragasztgatjuk a lakást szivárványszínű post-itekkel. :) Egy vagy több nehezen kiejthető szócskát felírunk egy lapra és felragasztjuk pár hétköznapi tárgyra. Például a hűtőszekrényre és amikor arra járunk eszünkbe jut, és könnyebben belevésődik az elménkbe. :)

  • Olvasás
Persze, tudom, ez is eléggé egyértelmű, de azért még szeretnék pár szót fordítani rá. :) Ehhez már kel egy kis alap az adott nyelvhez. Lehet olvasni blogokat; fanfictionokat (:D); film-, sorozat- vagy könyv kritikát vagy képregényeket. Vagy ha már tényleg rendelkezel olyan tudással, akkor könyveket, regényeket is olvashatsz.

  • Weboldalak, alkalmazások

Már rengeteg olyan oldal és app van, ami segít tanulni az adott nyelvet. Nekem rengeteget segítettek az alábbiak:

Ez egy oldal, ahol elkezdhetsz nyelvet tanulni, rengeteg segítség van, képekkel és ha van mikrofonod akkor a kiejtést is gyakorolhatod. Rögtön kiemelném, hogy itt nem csak angolt lehet tanulni!
Telefonon is elérhető, a Play Store-ban (Play Áruház) :)

Sokszínű oldal, sok lehetőséggel. :) Találhatsz recepteket, cikkeket, kritikákat, tippeket nyelvvizsgához és kvízeket is. Remélem mondanom sem kell, ez az oldal kizárólag angol nyelven érhető el. :)

Remélem sokat segítettem Neked, vagy legalább találtál valami hasznosat. :) Továbbá várom, a Ti tippeiteket, amit én kifelejtettem, tehát, kérlek írd meg őket kommentben! :D Addig is Au revoir! <3

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések